Treningsleir på Lanzarote

Posted: januar 28, 2013 in Uncategorized
Stikkord: ,

BildeDet er deilig å kjenne seg som en toppidrettsutøver igjen. Løping er fantastisk! Fokus på trening, hvile, mat og velvære er topp. Lite jobbing disse to ukene. Sjølv om det alltid er noen prosjekter som må organiseres og spennende oppgaver som må forberedes til februar. Likevel er fokuset som sagt på treningen!

2 økter om dagen. Annenhver dag er det løping på banen. Ettersom den er flat og stabil for akilles fungerer den best. Eg begynte med 20 min løp forrige tirsdag, 20 min + 1x1000m og 1x500m torsdag (4.00 fart) og så 30 min løp lørdag. Idag skal eg prøve meg på 15 min løp og 2x10min lavterskel. Gleder meg:)

Mellom dette har eg ei terskeløkt på elipsemaskin med varierende intervaller. Igår hadde eg 5-4-3-2-1-1-2-3-4-5 min med 1 min pause. Og så trener eg på spinningssykkel, styrke og gåturer i terrenget rundt La Santa.

Etter ekspertråd fra professorene Pepe Salvesen og Jorunn Sundgot Borgen trener eg alt under 90% intensitet. Men som en mellomdistanseløper er det veldig mye av treningen som uansett gjøres på dette nivået. Terskel-terskel-terskel er jo det vi trener mest på om vinteren.

Magen er poppet frem og det er ein annerledes kropp å trene med, men eg føler meg frisk og rask. Krysser fingrene for at eg føler meg slik mange uker fremover! Faktisk ferdig med omtrent 2/3 av graviditeten. Mini vokser og ruller rundt, sparker og hikker inni magen. Håper han koser seg!

Skal få tatt et bilde når eg gjør hekkedrillen min, for då føler eg meg litt rar. Hihi… Og de spanske damene himler med øynene. De blir nemlig fortalt fra sine doktorer at de ikkje bør løpe eller trene noe særlig under svangerskapet…. Men det er jo langt fra en sykdom denne spennende tiden. Å lytte til kroppen har vel aldri vært viktigere, men det er jo ingen problem å trene når en er frisk og gravid.

 

 

Reklamer
Kommentarer
 1. Even sier:

  Hei
  Hvordan er terrenget rundt hotellet og banen? Gode muligheter for terskeltrening på flate grus-stier eller bratt opp og ned? Beskriv! 🙂

  • RunIngvill sier:

   Hei:)
   Terrenget rundt La Santa er ganske kuppert og med litt varierende underlag. Det er en runde som er litt i underkant av 4 km som er ganske fin med grov grus og litt asfalt. Ofte litt mye vind her. Men stedet har ein veldig fin bane og kjempe gode alternative trenings muligheter.

   Eg må løpe heilt flatt om dagen pga opptrening av akilles, så eg løper på banen og gressbanen i midten. Og trener mye alternativt. Då er stedet perfekt!

 2. Marte sier:

  Må være helt fantastisk å kunne løpe litt igjen! Unner deg virkelig at ting går fremover nå. Slikt man blir sterkere av 😉 Høres ut som du har det supert. Stå på og kos deg masse videre!

 3. Så bra at kroppen kan løpe igjen. Nyt det! gjorde selv en del løpetrening på Mallorca da jeg var 6mnd på vei, fikk mange rare blikk ja. Men det er bare å stå på! Mini koser seg helt sikkert inni der 🙂

  • RunIngvill sier:

   Ja, veit ikkje om det ser så normalt ut, men det bryr eg meg ikkje noe om. Elsker følelsen av å løpe og er super takknemlig for å føle på det igjen! Og gleder meg sånn til sommeren med baby og løping! Lykke til med din trening!

 4. Carl sier:

  Hei Ingvill, spirende løpsfantast her som har veldig lyst å ta meg fri fra jobben en uke å komme meg på en slik «treningsleir». Har du noe tips til hvor dette kan gjøres rimelig og greit i løpet av høsten f.eks oktober/november når det begynner å bli ubehagelig utendørs?

  • RunIngvill sier:

   Eg liker Algarvekysten veldig godt. Monte Gordo eller Aceteias (Alfa Mar). Der er det fint i oktober ihvertfall:) Fint underlag, kort reise og rimelige steder! Eg pleier å være der hver mars/april for trening!

 5. Sara sier:

  Hej. Väldigt inspirerande och läsa ditt blogg. Jag är absolut ingen elitlöpare men när jag var gravid ( 2 ggr) så tränade jag hårt och tungt till sista dagen. Och har haft så stor glädje av det efter födslarna. Löpte mindre än 2 veckor efter födsel och styrketräning. Men glöm inte kniiiiip övelser!!:-). Lycka till med allt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s