Julekos i jula

Posted: desember 17, 2012 in Winning Food
Stikkord: ,

Bilde

Sjekk mine tanker om julemat på:

http://www.kk.no/907058/slipp-den-pepperkaken-naa

Utdrag:

Slik unngår du fristelsene

KK.no møtte Måkestad Bovim i forbindelse med Tine og YTs prestasjonsseminar på Bjørvika konferansesenter onsdag kveld. 14. desember gir hun nemlig ut kokeboken «Winning Food», hvor hun blant annet har fått favorittoppskriften til seks kjente toppidrettsutøvere.

Og hennes beste tips for å unngå for de ekstra julekiloene, er å få i seg regelmessige, sunne måltider hele høytiden gjennom.

– Jeg tror det viktigste er å opprettholde en god måltidsrutine. Spis frokost, lunsj, middag og ett eller to mellommåltider hver eneste dag, også i førjulstida og i romjulen.Ved å spise regelmessige, balanserte måltider gjennom hele døgnet, så unngår du både pangsult og overspising, særlig sent på kvelden, sier hun:

– Ellers er det lurt å ikke la skåler med kaker og godteri stå fremme for å friste deg. Server gjerne dette i porsjonsstørrelser, eller ta en kake og rydd vekk fatet. Det er så mye vanskeligere å motstå mat som står rett foran deg, og det er jo ikke nødvendig å spise så utrolig mye. Hjemme hos oss har vi som regel nøtter og frukt stående fremme på kvelden. Ha dette i en skål fremfor sjokoladen og kakene.

Bruk fridagene til fysisk aktivitet

Et annet godt tips i romjulen, er å prøve å være litt ekstra aktiv. Da kan du jo også kose deg med litt bedre samvittighet.

– I julen er det jo slik at mange av oss har fri, og denne fritiden er super å bruke på litt aktivitet. Ta deg gjerne en tur ut på ski, tren, vær i aktivitet, lek med barna, sier Måkestad Bovim»

– En time eller to med fysisk aktivitet hver dag er alt som skal til, og bonusen er at du kan skeie ut litt ekstra. 

Reklamer
Kommentarer
  1. Gode råd for oss alle. Tusen takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s