Kossen bli ein bedre løper: Del I – Intensitetsstyring

Posted: april 19, 2012 in Uncategorized
Stikkord:

Skill mellom hard trening og rolig trening. Min bror, Kjetil, som du ser på bilde er veldig flink til å løpe med riktig intensitet.

Eg opplever at altfor mange trener litt for hardt på de rolige treningsøktene. Som igjen fører til at de ikkje klarer å pushe seg hardt nok på de harde øktene.

Følgefeil!

Du får ikkje økt kapasiteten din, og det krever meir restitusjon dersom f. eks langintervallene som skal ligge under melkesyreterskelen blir for harde. Intensitetsstyring er kjempe viktig. Jo meir du trener, dess viktigere blir det.

For å unngå ein sånn type lapskaustrening, bør du ha ein plan. Plan for om økta skal være hard, medium eller lett før du knyter på deg løpeskoene. Og gjennomfør det! Bruk gjerne hjelpemidler som pulsklokke (og laktatmålinger dersom du trener på et høyt nivå), som vil gi deg ein peikepinn på intensiteten på økta. Vi trener mye terskeltrening om vinteren og høsten. Då holder vi laktaten mellom 2,5 og 3,5 målt med «Lactate Pro» i tillegg til pulsmålinger med min Garmin klokke.

Uansett: lytt til kroppen din. Løp sakte (ikkje bli stressa over at du blir tatt igjen av noen som du ser på som dårligere løpere enn deg sjølv på løperunden din;) når du skal skal restituere og løp hardt når de øktene kommer opp! Då får du mest utbytte av hver økt og vil forbedre resultatene dine over tid!

Reklamer
Kommentarer
  1. Peter Nagy sier:

    Så kult at du har Garmin 610. Jeg har akkurat fått meg Garmin 910 XT Forerunner, så nå tror jeg faktisk at jeg løper fra deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s